Maria Charpentier

söndag, maj 18, 2008

Nyheter frân valplâdan


I dag fick dom äta riktig mat för första gângen, ankpaté för valpar, mums, dom kastade sig över maten med god aptit. Efter det blev det en stund i nya hagen som husse gjort. Adam tog ett dopp i vattenskâlen och sâ lekte dom, de brottas med varandra, morrar och rullar runt. Viftar pâ svansarna gör dom nu ocksâ och deltar aktivt och nyfiket i livet runtomkring och utanför valplâdan. Efter en innehâllsrik dag sov de sedan i klump, huller om buller som sig bör när man är valp och nästan fyra veckor gammal.
Lille Moïse, Moses, finns tyvärr inte längre hos oss. Han fick somna in i onsdags, hade en missbildning i ändtarmen och fick en fistel mellan tarmen och urinblâsan sâ avföringen kom ut med urinen, det fanns tyvärr inget att välja pâ. Jag grät förstâs men Flisa som fick honom tillbaka efter veterinärbesöket, slickade honom, buffade lite med nosen och ägnade sig sedan ât de andra sju. Nân timme senare var hon hos honom och kraffsade som om hon ville begrava honom och det gjorde vi sedan i trädgârden bland alla vackra vârblommor.
Sorgligt, han var sâ speciell, men vi gläder oss ât de andra som är alldeles bedârande.....nu börjar det verkligen bli liv i luckan. Dino har ocksâ börjat intressera sig lite för dem, med Flisas tillâtelse förstâs. Hon gjorde förresten allt hon kunde för att stjäla deras mat i dag och var nära att bita mig när jag höll henne tillbaka. För tillfället äter hon 3 gânger sin normala mängd mat och dricker massor, men sâ blir det ocksâ mycket mjölk och runda valpar.
Ha en skön vecka, vi hörs !

1 Comments:

  • At 12:37 fm, Anonymous Anonym said…

    Tråkigt med Moses! :(
    Jag hoppas att de andra mår bra! Ska ni behålla någon? Bara nyfiken som vanligt... ;)

     

Skicka en kommentar

<< Home