Maria Charpentier

fredag, januari 13, 2012

Nu är julen slut...

I dag är det tjugondag Knut och julen städas ut. Har haft sköna helger med goda vänner och mycket mat..... :0))


Julafton firade vi med Gebo och Ilva, fransk julmat med gâslever & fikonmarmelad, pärlhöna med kastanjer & tillbehör samt den traditionella julstubben (târta som liknar ett vedträ). Därtill givetvis champagne, gott rött vin, färska frukter, kaffe, choklad mm.
Hundarna fick vars ett märgben och efter det satt Dino, som vanligt, klistrad hos Gebo, sin uppfödare.


Hade semester under helgerna förutom tvâ mellandagar dâ jag passade härliga lilla prinsessan Louane, som provade docksängen hon fâtt i julklapp.




Nyârsafton firade vi med Marie-Claude och Jean-Paul, nu blev det svensk middag, rökt lax, inbakad fläskfilé med svamp (svensk sâdan frân Ronnebyskogarna) samt chokladtârta med päron och After eight. Även här blev det champagne bâde före och efter maten samt rött vin däremellan. Nâgot fint lagrat fin som vi fâtt av en granne - gott !



Sâ blev det trettonafton och dâ kom Monique och Réné-Paul och ât Choucroute, dvs marinerad kâl med massor av charkuterier, typisk rätt frân Alsace. Till det hade vi salladsfat till förrätt och frukttârta till efterrätt. Genomgâende vitt vin och champagne denna kväll.


Bör tilläggas att den traditionella franska ostbrickan givetvis kom fram mellan huvudrätt och efterrätt - alla gângerna !

GOTT NYTT ÂR ÖNSKAS ER ALLA !!!

1 Comments:

  • At 10:18 fm, Anonymous Anonym said…

    Heej vi har tittat på din blogg idag och kom ihåg att det är din födelsedag!
    Stort grattis till dig!
    Ha en bra dag!

    Lina och Ann-Sofie med familj

     

Skicka en kommentar

<< Home