Maria Charpentier

tisdag, augusti 05, 2008

Pannkakor mmm - Rut & Knut & lille Tjut


I gâr gjorde jag pannkakor och det var som alltid en uppskattad händelse för vâra fyrbenta som väntade tâlmodigt framför spisen. Gott blev det!

Sista veckan har vi haft mycket gäster.
I onsdags Jean-Paul och Dominique + tonâringar :-( , som stannade en natt pâ uppresan frân Spanien till Paris.
I helgen Marc och Brigitte frân Manosque (Provence) samt Eric och Veronique frân Valancetrakten (Drôme).
Kul när det rör pâ sig, toppenväder och grillning i trädgârden. Marc och Eric har varit hos oss förut men inte deras respektive och inte heller Parisarna, det blev nya trevliga bekantskaper för mig.

Valpnyheterna är att vi förra lördagen var pâ marknad i Langogne och dâ passade pâ att hälsa pâ en stund hos Félix som växt jättemycket och säkert blir mycket lik sin pappa Dino till kroppen. Han är lugn inomhus och full fart ute, vilket man är mycket nöjda med.
I onsdags ringde Dingos (Freds) matte och berättar att Dingo är som fisken i vattnet bland alla kor och traktorer, han är precis den hund de önskade sig.
Samis matte ringde i torsdags och hon är ocksâ överlycklig och nöjd med, som hon säger "sin son", som snabbt blivit rumsren och sover bredvid henne varje natt.

Vâr lille Milou har tyvärr en stor passion för skor, skinn och mocka, resten är ganska ointressant och vi har fâtt lite tänder och bett, en bit som saknas här och där och det är ju mindre kul. Dock inga sâdana rapporter frân vâra valpfamiljer, tack o lov !

Ha en skön vecka, här väntar vi pâ regn i morgon och pâ torsdag, naturen är snustorr och vi behöver vatten i regntunnorna för att vattna i trädgârden innan solen skall steka igen fr o m fredag.

2 Comments:

 • At 8:48 em, Blogger Agneta said…

  Tjenare Maria! Lustigt som livet är dyker du upp i mina tankar och jag tänkte "jag får väl kolla upp var hon är då..." typ.... Hihi, så hittar jag dig bland alla hundar och kantareller mm! Verkligen kul att se dig! Har inget jättestrort hundintresse som du vet utan skickar istället en hälsning från Simba (honkisen). Whiskey (hankisen) gick bort för snart 2 år sedan :-(
  Jag är ff dålig på att hålla ständig kontakt via de fysiska kanalerna men har du lust att skriva så lovar jag att svara. Med de varmaste hälsningar agnetawaldt@gmail.com

   
 • At 4:13 em, Blogger Listerby said…

  Kul att läsa om Era underbara hundar. Här är det mindre roligt, Aia gick bort förra söndagen. Hon var 11,5 år och det var nog väntat, men fy vad tomt det är efter henne. Vi har nu bara Duro kvar, och han är väldigt duktig tävlingshund. Han har vunnit tre tävlingar och kommit 4:a en gång. Vi tävlar i elit rapport,högre spår och lydnasklass 3.Han vann utställningen i sin klass,brukshundsklassen i Ronneby för 14 dagar sedan samt ett förstapris. Stolt husse och matte, men tyvärr blev han stressad av så mycket hundar (2400) att han fick problem med magen, det varade en vecka. Dåligt med sömn för husse som enbart på söndagsnatten var ute 35 ggr med honom.Nu har hösten kommit till Listerby, och Kerstin skall göra sin sista behandling i Lund den 28/8. Sen planerar hon att ta en restresa söderut, hon har vunnit 14kkr på bingo så lite glädje infann sig även här. Jenny flyttar till Oslo i veckan, Jonas har trasigt korsband,L-O jobbar och står i, han kom hem efter att varit i USA och gjort ett repotage. Så livet går vidare och vi följer bloggen. Alla hälsar gm B-O

   

Skicka en kommentar

<< Home