Maria Charpentier

tisdag, augusti 26, 2008

Mor och Far pâ besök i regn och rusk

Mina föräldrar har varit pâ besök och det blev en kylig vecka med mycket regn och svala temperaturer. Vi gjorde en hel del utflykter med bil, besökte Gorges du Tarn, en 2 mil lâng ravin i Cevennerna där floden Tarn flyter fram. Det blev slingriga vägar i vacker natur, hisnande stup och fascinerande utsikter.
Vi besökte marknaden i Coucouron och handlade frukter, korv, ost och oliver, tittade pâ folklivet och allt annat som vi lät bli att köpa.
Rundtur i Mende blev det förstâs ocksâ till bl a den gamla bron som gâr över floden Lot som rinner genom Mende, stilla och vackert.
Vi var ocksâ upp pâ högplatân Aubrac 1500 m där sommaren är kort och vintrarna bistra. Kor och fâr betar där i massor âret runt och deras fina

kött är känt vida omkring, inga stressade, antibiotikastinna djur här inte, bara välmâende sâ lângt ögat nâr.

Vi var ocksâ i Gevaudan, i nationalparken för vargar. Alldeles fantastiskt att se dessa vackra djur
pâ nära hâll. Där finns flera olika
raser men de lever inte ihop för man vill bevara varje unik ras för sig. Fotona därifrân lyckades jag inte fâ att fastna i bloggen, annat format !? men jag skall be Tom fixa det sâ Ni fâr se de vackra vargarna, inte helt olika vâr Dino.
Trots kyliga kvällar sâ blev det faktiskt en grillkväll utomhus ocksâ, givetvis under uppsikt av vâra smâ matglada hundar som alltid är pâ rätt plats vid rätt tidpunkt. Mor o Far väl pâpälsade, Tom frös uppenbarligen inte. En trevlig och intensiv vecka som vi gärna gör om framöver.

4 Comments:

 • At 10:19 em, Anonymous Anonym said…

  men det värmde förstås gott inombords att ha svär-/mor å svär-/far på besök, var det deras första besök?
  urban

   
 • At 4:53 em, Blogger Maria said…

  Visst, Urban, du har sâ rätt, det värmde inombords. Det var pappas första besök här i Mende, mamma var här i höstas. F ö sâ var det pappas tredje och mammas femte besök sen jag flyttade frân Sverige.
  Snart bär det väl av för Dig ocksâ med Ditt flyttlass! Ha en god flytt!

   
 • At 10:23 fm, Anonymous Anonym said…

  Hej. Ser fram mot korten på Vargarna också. Så föräldrarna tog inte med sig Milou då, eller?
  Nu har vi höst här, men skönt ändå, inte så kallt och tycker de flesta dagrana har solen visat sig och då är det fullkomligt ljuvligt ute. Tyvärr ingen svampplockning än iaf. Inte haft tid till det. Ha det så gott alla.
  Hälsningar Solveig

   
 • At 11:56 fm, Anonymous Anonym said…

  åker i morgon (fredag) till england på en veckas välbehövlig semester
  7 oktober bär det iväg med mitt flyttlass (20 kg)
  hälsningar
  urban

   

Skicka en kommentar

<< Home